Utolsó poszt

A kollagén fogyasztása hatékony módja ennek a fehérjének a kiegészítésének? Miért olyan fontosak szervezetünk számára az omega-3 zsírsavak?

Azonnali energia- és aminosav-ellátás a megnövekedett fizikai megerőltetés során lehetséges a sportolóknak szánt rudak fogyasztása révén. Az összetételek és ízek sokfélesége lehetővé teszi, hogy a terméket a tevékenységhez vagy az ízléshez igazítsa. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nem csak hidegen, de melegen is fogyasztható energiaszeletek.

A gyártók azzal érvelnek, hogy a termék néhány percnyi melegítése elegendő ahhoz, hogy élvezze a kiváló ízt, ami egy csokoládétorta benyomását kelti. Egy ilyen ritkasághoz szívesen eljutnak azok a sportolók, akik egészséges életmódjuk miatt nem nagyon szeretik a hagyományos édességeket.

Az ilyen típusú termékek határozott előnye a magas tápérték – a sportolóknak szánt szeletek összetétele főként jó minőségű fehérjéken alapul, a cukrok mellőzésével. A fehérje fogyasztása hosszú időre elcsillapítja az éhségérzetet, emellett az izomtömeg építésére és erősítésére is pozitív hatással lesz.

Egészséges édességek

Lehetséges, hogy az édesség pozitív hatással van egészségünkre? Természetesen, ha csak a sportolóknak szánt tápláló szelet mellett döntünk. Különféle ízekben kaphatók, mint például eper, banán és joghurt. A legtáplálóbb összetevők alapján készültek, aminek köszönhetően tökéletesen teljesítik szerepüket.

Legfontosabb funkciójuk, hogy minél több tápanyaggal látják el szervezetünket, ami azonnal energiabombává válik. Ezért ha edzés után rohamos formacsökkenést érzünk, mindenképpen nyúljunk ehhez az egészséges édességhez. Sajnos a sok előny ellenére sok lengyel még mindig távolságtartóan közelíti meg az ilyen ételeket.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a sportrudak egyszerűen ízléstelenek és hatástalanok. Érdemes azonban saját szemünkkel is meggyőződni arról, hogy valójában nem csak egészséges nassolnivalóról van szó, hanem számos ízminőségű édességről is, amely kétségtelenül a legigényesebb fogyasztókat is meg fogja tetszeni.

Energiaszeletek – egészséges alternatíva az édességekhez?

Az egyes sportolók menüje különféle diétákat tartalmaz speciális rudak formájában. Ezek a termékek nem csak az édes fogyasztás örömét nyújtják, hanem kiegészítik a fizikai aktivitás során kiválasztódó értékes összetevőket. A gyártók azzal is érvelnek, hogy termékeik étkezést helyettesíthetnek. Az energiaszeletek egészségesebb alternatívát jelentenek a hagyományos édességekkel szemben.

Mindenekelőtt jó minőségű fehérjéket tartalmaznak, és az egészségre ártalmas cukrok mennyisége csökken. Ezért az édességet kedvelők biztonságosan fogyaszthatnak akár nagy mennyiségben is az ilyen típusú termékeket? Kiderült, hogy nem. A sportolók számára készült rudak gyártói hangsúlyozzák, hogy termékeik támogatják azokat az embereket, akik megerőltető fizikai tevékenységet folytatnak.

Magas fehérjetartalmat kell eljuttatni a szervezetbe, amely az edzés során értékes összetevőket és ásványi sókat veszít. Az energiaszeletek összetétele ezért nem lesz alkalmas gyermekek, terhes nők és szoptató anyák mindennapi fogyasztására.