Utolsó poszt

A D3-vitamin használata ősszel és télen – miért olyan fontos? A kollagén fogyasztása hatékony módja ennek a fehérjének a kiegészítésének?

Széles körben elterjedt az a vélemény, hogy a súlyzós edzés a fizikai aktivitás legjobb formája. Az igazság azonban az, hogy amit az egyik ember jobban szeret, az nem feltétlenül megfelel a másiknak. Az elmúlt években nagyon népszerűvé vált az aktív életmód, így egyre több lehetőségünk van az aktív időtöltésre. Mehetünk fitneszklubba vagy futhatunk.

A trambulinos edzés is nagyon népszerű. Ennek ellenére az erősítő edzés hatékonyságáról alkotott vélemény nem a semmiből jött. Az erősítő edzés segíti az egész test izomzatának fejlesztését, erősítését, ami azt eredményezi, hogy megjelenésünk jelentősen javul. Rengeteg felszerelésünk van az edzőteremben.

Használhatunk gépeket vagy szabad súlyokat. Nagyon jó megoldás itt a súlyzókkal végzett gyakorlatok. Segítségükkel végezhetünk például holthúzást, fekvenyomást, kitörést, guggolást, fej feletti nyomást. A súlyzók segítségével tulajdonképpen minden testrészre gyakorolhatunk gyakorlatokat.

Tricepsz gyakorlatok

A tricepsz egyike azon izomcsoportoknak, amelyeket nagyon könnyű edzeni. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a tricepsz számos gyakorlatban részt vesz, különösen a mellkas és néhány a hát gyakorlatában. A brachii tricepsz egy kis izomcsoport, ezért érdemes nem külön-külön, hanem például a mellkassal vagy a háttal kombinálva, ezzel a nagyobb csoporttal kezdeni az edzést.

Ennek köszönhetően a tricepsz megfelelően fel lesz készítve a neki szánt gyakorlatokra. A tricepsz egy nagyon érzékeny izomcsoport, ezért nagyon könnyű túledzeni, és az ilyen felkészülés segíthet elkerülni a különféle sérüléseket.

A tricepsz tökéletes kiegészítője a bicepsz brachiinak. Csak ha egyenletesen edzzük ezeket a részeket, akkor számíthatunk nagyszerű eredményekre. A tricepsz nagyszerű gyakorlatai például a karok kiegyenesítése és hajlítása a fej mögött, a kar kiegyenesítése a felső emelés kábelével.

Borjú gyakorlatok

A vádlitorna olyan munka, amely viszonylag rövid idő alatt hozza meg a kívánt eredményt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az izmok ezen részének a szobrászata könnyen jön. Ellenkezőleg, ezt a részt rendszeresen képezni kell, még akkor is, ha a célt elérjük. ez a megközelítés lehetővé teszi egy koherens és szimmetrikus sziluett elérését.

A legjobban bevált vádligyakorlatok mind erősítő gyakorlatok. Itt célszerű felszerelést használni, bár az otthon végzett egyszerű guggolások is hasznosak. Emlékezzünk arra, hogy a többi tételhez hasonlóan kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásra van szükség, amely szabályozza a szervezet egyes szöveteinek tartalmát.

A fehérje az étrend fő összetevője, összetett szénhidrátokkal és növényi zsírokkal kiegészítve. Ne feledkezzünk meg az anyagcserét szabályozó rostokról és a számunkra szükséges vitaminokról sem. A vádli gyakorlatok bárhol elvégezhető edzés. Ebben segítségünkre lesz a futás, a kerékpározás vagy a görkorcsolya. Az edzés élvezete kulcsfontosságú.