Utolsó poszt

A D3-vitamin használata ősszel és télen – miért olyan fontos? A kollagén fogyasztása hatékony módja ennek a fehérjének a kiegészítésének?

A magas fehérjetartalmú tápanyagokat akár szupermarketekben, helyi boltokban vagy online is beszerezhetjük, általában mindenki számára elérhetőek, még a tinédzserek számára is. A magas fehérjetartalmú étrend-kiegészítők alapvető funkciója a fehérjehiány pótlása, amely többek között az izomszövet felépítéséért is felelős.

Honnan származik a magas fehérjetartalmú fehérje?

A magas fehérjetartalmú fehérje előállításához általában természetes állati eredetű termékeket, például tejsavót, és növényi termékeket, például szóját használnak. Ezek nem mesterséges anyagok, amelyeket laboratóriumban gyártanak, hanem normál termékek, amelyeket mindannyian mindennap eszünk.

Természetes származékok, melyeket azért állítanak elő, hogy 100 g-ban megnöveljék a bennük szokásosan megtalálható fehérjék mennyiségét.A legtöbb magas fehérjetartalmú tápanyagban ez a tejtermékek szűrésén keresztül történik. Ez úgy történik, hogy elválasztja a fehérjét a tejben lévő szénhidrátoktól és zsíroktól.

A fehérje-kiegészítők, amelyek az egyik legnépszerűbb ilyen típusú termék, számos fajtával és ízzel rendelkeznek. Ennek köszönhetően mindenki a saját ízlése szerint állíthatja be a használt kondicionálót. Az SFD áruház fehérje-kiegészítők széles választékát kínálja, amelyek a legjobb minőségű összetevőket tartalmazzák, és segítenek a legösszetettebb és legnehezebb edzési célok elérésében is.

Kell-e magas fehérjetartalmú étrend-kiegészítőt szednie egy sportoló tinédzsernek?

Csak egy válasz lehet, természetesen van. A magas fehérjetartalmú tápanyagok nem más, mint a fehérje. Köztudott, hogy mindenekelőtt az egészséges táplálkozásnak kell lennie, amely tartalmazza az összes szükséges vitamint, makrotápanyagot, ásványi anyagot, a megfelelő mennyiségű energiát, és megfelelően igazodik a nemhez, életkorhoz és a fizikai aktivitás típusához. Egy átlagos tinédzsernek testtömegkilogrammonként 2 g fehérjét kell megennie.

Sajnos ez nem így van. A 13-18 éves korosztályban sok gyermek szenved súlyos fehérjehiányban. Egy tudományos tanulmány kimutatta, hogy az ilyen korú emberek mindössze 1,6 g fehérjét fogyasztanak. A fiatalabb, 9-12 éves gyerekeknél jobb a helyzet, mert az elfogyasztott fehérje mennyisége 2,6 g, ami meghaladja a normát. Kiderült, hogy az aktív, sportoló serdülőknél szükséges a fehérje pótlása a szervezet megfelelő táplálása érdekében.

Magas fehérjetartalmú tápanyagok – ez a kiút?

Biztos. Nehéz folyamatosan szemmel tartani a fiatalokat, hogy a napi fehérjeadagjuk megfelelő szinten legyen. Megpróbálhatja növelni a bevitt természetes fehérje mennyiségét, de ez néha nehéz lehet az iskolában, a tanórán kívüli tevékenységekben és az edzésekben eltöltött idő miatt. Sokkal kényelmesebb megoldás, ha jó minőségű, magas fehérjetartalmú étrend-kiegészítőket vezetünk be fiatal sportolónk étrendjébe, például megfelelő mennyiségű fehérjét tartalmazó fehérje-kiegészítő hozzáadásával ízletes koktélt készítünk.

Ez minden bizonnyal megfelelőbb megoldás lesz, mint egy edzés utáni látogatás egy magasan feldolgozott ételeket kínáló étterembe. Sőt, edzés közben egy korábban elkészített koktélt kortyolgatva erőt adsz és erősítheted a tested. A shake-hez tehetünk még banánt, epret, őszibarackot, spenótot, kelkáposztát, mogyoróvajat stb., aminek köszönhetően shake-ünk a fehérjén kívül más értékes vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz majd, és nagyon egészséges lesz.

Az SFD üzletben különféle formában kapható tápanyagok és étrend-kiegészítők, melyek tökéletesek lesznek pl. turmix formájában fogyasztható, amely tökéletesen illeszkedik a fehérje-kiegészítő ízébe.