Utolsó poszt

A D3-vitamin használata ősszel és télen – miért olyan fontos? A kollagén fogyasztása hatékony módja ennek a fehérjének a kiegészítésének?

A napi fizikai aktivitás nagyon fontos, hogy testünket jó formában tartsuk. A rendszeres testmozgás nemcsak az egészséges testsúly megőrzésében segít, hanem számos betegségtől és egészségügyi problémától is megóv. Sok ember számára a mindennapi edzés a nap állandó része, amely nélkül nem tudják elképzelni az életüket.

Nem csoda – a mozgás segít levezetni a stresszt egy fárasztó nap után, ezeknek köszönhetően a szervezet endorfinokat termel, nem ok nélkül boldogsághormonoknak nevezett – ezeknek köszönhetően javul a közérzetünk. Ha izmaink tömegét szeretnénk növelni, akkor erősítő gyakorlatokat kell végeznünk.

Érdemes erőgyakorlatokat végezni, mert ezek javítják erőnket és kondíciónkat, valamint jelentősen javítják az alak megjelenését. Az izmok adják a sziluettnek a kívánt formát. Az egyik ismert erőgyakorlat a felhúzás. Ez a gyakorlat a hátizmok vagy a karok erősségének látható növekedését okozza – a felhúzási technikától függően.

Használhatók-e a mindennapi tárgyak edzéshez?

Sokan saját otthonukban vagy lakásukban szerveznek otthoni edzőtermet. Nem igazán kell sok pénzbe felkészíteni egy termet az igazán hatékony gyakorlatokhoz. Mindannyiunknak számos mindennapi eszköze van, amelyeket a feladatokhoz használhatunk.

Például egy egyszerű fal elegendő a felsőtest megmunkálásához. Csak a megfelelő távolságra kell helyezkednie, és le kell hajolnia. A móka az, hogy szisztematikusan lökd le magad a falról a kezeddel. Az ilyen típusú feladatok jól hatnak a felsőtestre. A székkel viszont haladóbb fekvőtámaszok végezhetők.

A kezeknek a földön, a lábaknak pedig ezen a berendezésen kell lenniük. A pumpák ebben a formában nagyon jól hatnak a test felső részein, és formálják a test alakját és az állóképességet. Azok az emberek, akik erejükön szeretnének dolgozni, szisztematikusan emelhetnek bizonyos elemeket (több kg súlyú). Segítségükkel hatékony erősítő edzést alakíthat ki.

Motiváció a mozgásra és az egészséges életmódra

Néha csodálattal figyeljük azokat az embereket, akik törődnek az egészséges táplálkozással, és napi programjukba, vagy szinte minden napjukba beletartozik az edzőterem látogatása, kocogás vagy uszoda. Úgy tűnik, hogy az ilyen emberek áldozatokkal teli életet élnek – végül is felhagynak az édességek és az egészségtelen, de ízletes ételek fogyasztásával. Ez a benyomás azonban téves.

Az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás hamar szokássá és élvezetté válik, nem pedig áldozat. Hol lehet motivációt szerezni az edzés megkezdéséhez? Erre a kérdésre nincs egyetlen helyes válasz – mindenkinek meg kell találnia magának a megfelelő motivációt.

Egyik számára ez egy tökéletes alak víziója lesz, amelyet több hónapos testmozgás után lehet megszerezni, a másiknak pedig annak tudata, hogy az egészséges életmód segít elkerülni a betegségeket, hosszabb ideig egészséges maradni és jobb közérzetet élvezni. Érdemes legalább megpróbálni egészséges életmódot folytatni – talán már a puszta tudat is motivál majd bennünket, hogy mennyi jót teszünk így a szervezetünknek.