Utolsó poszt

A D3-vitamin használata ősszel és télen – miért olyan fontos? A kollagén fogyasztása hatékony módja ennek a fehérjének a kiegészítésének?

Valamikor a gyorsétterem rendkívül divatos lett. Sajnos ezek a helytelen táplálkozás szimbólumai. Az ilyen táplálkozás nemcsak elhízáshoz, hanem számos betegséghez is vezethet. Szerencsére az utóbbi időben egyértelmű változás következett be a tendenciában.

Hirtelen divattá válik az egészséges táplálkozás. Az emberek kezdik látni, hogy a jó étrend hogyan befolyásolja testfunkcióikat és egészségüket. Észreveszik, hogy ők maguk döntenek saját egészségükről és jólétükről. Tudatában volt annak, hogyan lehet vigyázni magára, és a lehető legteljesebb mértékben élvezni az életet. A megoldás rendkívül egyszerűnek bizonyult: a megfelelő táplálkozás.

Valamit, ami őseink számára nyilvánvaló volt, most meg kellett tanulni. Még jó, hogy most ezek a gyökereid. Ennek köszönhetően javul egészségünk, közérzetünk, stb.. Az egészséges táplálkozás ilyen divatja mindig tartson. Egy ilyen tendencia pozitív hatással van az egész társadalom egészségi állapotára. Ezért érdemes csatlakozni egy meglehetősen nagy csoporthoz, akiknek fontosak az egészséges táplálkozás.

Lehűteni – egészséges ital

A nyár beköszöntével sokan változtatunk az étrendünkön. A helyes táplálkozás alapelveitől való kisebb eltérések valószínűleg senkinek sem ártanak, de ne felejtsd el használni a józan észt. A változások minden bizonnyal hasznunkra válnak, ha több szezonális gyümölcsöt és zöldséget eszünk.

Ha kint melegebb van, nagyobb valószínűséggel nyúlunk a hűtött italok után. Hogy ne veszítsük el az egészséges táplálkozás eddigi hatásait, érdemes szénsavmentes víz alapján elkészíteni. Mentalevél, citromszelet és néhány jégkocka vízhez adásával olyan egészséges italt kapunk, amely a legnagyobb melegben is tökéletesen oltja a szomjat. Ez jobb megoldás, mint az ízesített szódák.

Némelyikük nagy mennyiségű cukrot, valamint színezéket és tartósítószert tartalmaz, ami biztosan nem tesz jót az egészségnek. Frissen facsart gyümölcsleveket is érdemes inni. Válogatott gyümölcsök és zöldségek tejjel vagy joghurttal is keverhetők koktélhoz – ez egy olyan ízletes ital, amely kihűlés után is remek ízű. Amellett, hogy hidratált, értékes tápanyagokat is biztosít.

Kókuszolaj – egészséges zsír

A zsírok, mint a fehérjék és a szénhidrátok, az alapvető tápanyagok közé tartoznak. Megfelelően kiegyensúlyozott étrendben, beleértve a csökkentőt is, egyik sem hiányozhat. Sokan, akik diétáznak, megpróbálják csökkenteni a zsírt. Nyilvánvaló, hogy nem szabad korlátlan mennyiségben fogyasztani.

A menüből való teljes kizárás azonban szintén nem lehetséges. Mindenképpen érdemes az egészséges telítetlen zsírokhoz nyúlni, amelyek forrása többek között az olajok. Az utóbbi időben a kókuszolaj egyre népszerűbb. Kivételesen egészségesnek tartják, és érdekes módon elősegíti a fogyást. Kicsit más összetételű, mint a többi olaj, és ennek köszönhetően jelentősen felgyorsítja az anyagcserét.

A nassolási vágyat is korlátozza, mert rendkívül laktató. Ezenkívül számos betegséget megelőz, és pozitív hatással van a szervezet immunitására. Vitaminok és egyéb, az egészség szempontjából értékes összetevők forrása. Használhatja sütéshez, sütéshez vagy főzéshez. A kókuszolaj használata messze túlmutat a konyhán. Hidratáló kozmetikumként kiválóan működik.