Utolsó poszt

A D3-vitamin használata ősszel és télen – miért olyan fontos? A kollagén fogyasztása hatékony módja ennek a fehérjének a kiegészítésének?

A funkcionális edzés a nagyon intenzív gyakorlatok egyik fajtája, melynek fő célja az izmok erősítése, de izomtömeg felépítése nélkül. De miről is szól ez a képzés? Az ilyen edzések főként a hétköznapi tevékenységekkel végzett mozdulatok kibocsátásáról szólnak, azzal a különbséggel, hogy ezeket kicsit intenzívebben kell végrehajtani.

Az ilyen edzéseknek köszönhetően a koordináció és a rugalmasság egyaránt javul. De hogyan néz ki egy ilyen képzés és mik az előnyei? Az ilyen képzés meglehetősen egyszerűnek tűnik, de ez csak látszat. Miért? Emiatt, mert gyilkos kiképzést kell rákényszeríteni magadra. Edzéssorozatonként egy gyakorlat van, amelyet nagyon gyorsan meg kell ismételni.

Fontos azonban ügyelni a mozgások változatosságára. Az ilyen edzés előnye, hogy segíti az egész test erősítését, de nem járul hozzá az izomtömeg kialakulásához, ami sokak számára nagyon fontos szerepet tölt be, mert egyszerűen nem érdemlik meg az izomépítést.

A fekvőtámasz típusai

A fekvőtámasz a legnépszerűbb gyakorlat, amely minden területen elkíséri a sportolókat. A futótól a testépítőig, a futballista vagy bokszolóig mindenki edz fekvőtámaszt. A fekvőtámasz természetes gyakorlat testünk számára, hiszen saját testünk súlyát emeljük, és közben edzünk izomállóságot.

Sok esetben a fekvőtámasz még jobb gyakorlat, mint a súlyzó és a padok. A fekvőtámaszok és az egész szettek megfelelő nehézségi fokával nagyon jó eredményeket érhetünk el. A fekvőtámaszokat óvatosan és feltétlenül a bemelegítés után kell elvégezni. Az alapgyakorlat az egyenes fekvőtámasz, azaz a vállszélességben széttárt karok.

A fekvőtámaszok széles vagy keskeny vállszélességgel is végezhetők. A lábak alatti támasztékkal, hogy a test súlyát a vállakra és a karokra hárítsa. A veteránoknak a fejjel lefelé fekvő fekvőtámaszok javasoltak – a falnak támaszkodva emeljük fel az egész testet. Egyértelműen le kell szögezni, hogy a fekvőtámaszok nem hagyhatók ki, mert az ókori Görögországból származnak, ahol az olimpiai sportolók alapgyakorlata volt.

A fehérjeszeletek segíthetnek

A proteinszeletek összetételükből adódóan az izomtömeget növelni vágyóknak szólnak, de a karcsúsító túlsúlyosoknak is nyúlnak hozzájuk, mert nagyon nagy mennyiségű fehérje van bennük, ami részt vesz az anyagcserében és gyorsítja azt.

Sajnos a felesleges fehérje negatív hatással van szervezetünkre, és súlyos és visszafordíthatatlan vese- és májkárosodáshoz vezethet. A sportolók viszont nagyra értékelik a fehérjeszeleteket a magas szénhidrát- és fehérjetartalmuk miatt, amelyek szükségesek az izomtömeg építéséhez és az intenzív edzés utáni gyors tápanyagpótláshoz.

A látszattal ellentétben az egyszerű cukrokat, transzzsírokat és telített zsírokat tartalmazó összetételük miatt a fehérjeszeletek nem egészséges nassolnivalók, túlzott fogyasztásuk pedig elhízáshoz vagy szív- és érrendszeri megbetegedésekhez vezethet, ezért e nassolnivalók vásárlásakor érdemes odafigyelni. elsősorban az a tény vezeti, hogy a lehető legkevesebb cukrot és zsírt tartalmazzák.