Utolsó poszt

A kollagén fogyasztása hatékony módja ennek a fehérjének a kiegészítésének? Miért olyan fontosak szervezetünk számára az omega-3 zsírsavak?

A tömeges képzés mindig előzetes képzés. Elvételével szélesebb körben folytathatja a gyakorlatokat, beleértve a szobrászatot és az erőt. Az ilyen típusú edzéseknél fontos, hogy minden nap növeld a magad terhelését. Az izmoknak fokozatosan egyre nagyobb erőfeszítéssel kell szembenézniük. Természetesen a képességeinknek megfelelő szintről kiindulva.

Nem érdemes figyelmen kívül hagyni a bemelegítés és a nyújtás szakaszát. Sajnos a testmozgás szerelmesei ezt elfelejtik. Mindenre fel kell készülni, és bemelegítés nélkül könnyen megsérülhetünk, ami kizár minket az edzésből. A gyakorlatokat ráadásul hétről hétre meg kell tervezni, nem csak a terhelést növelve, hanem az ismétlések, sorozatok számát is.

Minden tervet folyamatosan módosítani kell, az elért eredményeknek megfelelően. A gyakorlatoknak tartalmazniuk kell a fekvenyomást vízszintes padon, a fekvenyomást a fej mögül és keskeny fogásban. Ezen kívül szükség van a has megfeszítésére, a hátrahúzáshoz gyakorlatokra, a combokra pedig guggolásokra és nyújtásokra.

Háromnapos tömegedzés – mi ez?

Az izomtömeg felépítése komoly dolog, amelyhez az érintett személy bevonása szükséges. Korábbi étkezési szokásait és edzéstervét teljesen új struktúrának kell alárendelnie. Az izomtömeg felépítéséhez nem elég a szokásosnál több kalóriát fogyasztani és általános fejlesztést gyakorolni.

A fő hangsúly az ízületeket érintő gyakorlatokon kell, hogy legyen, ezek a gyakorlatok pedig a holttestemelés, a guggolás vagy a klasszikus mellkasi nyomás, ami nagyon népszerű a testépítők körében. Ne felejtse el a megfelelő ismétlésszámot is, amely szintén az izomszövet növekedésének kulcsa.

Az egyes gyakorlatsorok közötti szünetek egy perctől kettőig legyenek, képességeinktől és előrehaladási szintünktől függően. Mindezek az adott ideig használt pontok biztosan arra késztetik a testet, hogy pontosan olyan izomtömeget gyarapítson, ahogyan szeretnénk. Ezt az edzést legjobb háromnapos tömeges edzésként végezni.

Miért fontosabb a tricepsz edzés, mint a bicepsz edzés?

Az egyes izomcsoportok edzése az egyik leghatékonyabb edzés, amit feltaláltak. A férfiak, akik megpróbálják növelni az izomtömegüket, általában a mellkas és a bicepsz megnagyobbítására koncentrálnak leginkább, de nem ez a legfontosabb – a tricepsz, mivel erről beszélünk, a kar tricepsz izma.

Edzettsége az egyik legfontosabb a karedzésben, mert ez az izom határozza meg a legnagyobb mértékben fizikai erőnlétünket. Ezért olyan fontos, hogy ne hagyjuk ki a tricepsz edzést a bicepsz gyakorlatok rovására. A klasszikus mellkasprésben támogatható súlygyarapodás kulcseleme a tricepsz fejlesztése.

Az izomedzés fontos, de tudnod kell, hogy mely izmok felelősek leginkább stabilitásunkért, fizikai erőnkért és általános állapotunkért. A tricepsz edzés kombinálható a klasszikus bicepsz gyakorlattal, melynek köszönhetően ezeket a gyakorlatokat közösen végezve a teljes karunk fejlődését is gondozzuk, nem csak azok egyes részeit.