Utolsó poszt

A D3-vitamin használata ősszel és télen – miért olyan fontos? A kollagén fogyasztása hatékony módja ennek a fehérjének a kiegészítésének?

GABA vagy gamma-amino-vajsav, amely glutamátból képződik. A Gaba egy neurotranszmitter, amelynek feladata bizonyos jelek blokkolása a központi idegrendszerben. A GABA aminosav formájában van, ezért aminosav neurotranszmitternek számít, de érdemes hangsúlyozni, hogy nem fehérje aminosav.

A lényeg az, hogy a szervezetünk nem használja fel fehérjék építésére. A GABA hatása az idegsejtek ingerlékenységének lassítása és az izomsejtek ellazítása, ami csökkenti az egész test izgatottságát. A GABA nyugtató hatással is van testünkre, és segít gyorsabban és nyugodtabban elaludni. Nagy hatással van az agyra, mivel védi és nyugtatja.

Hol fordul elő a GABA?

A gamma-amino-vajsavat a szervezetünk termeli, egyes élelmiszerekben is megtalálható, például ecetes citromban, joghurtban, kombuchában, tempehben, kimchiben, misóban, savanyú káposztában, azaz a megfelelően fermentált ételekben. a baktériumok tejsavas fermentációjának segítése.
Nem valószínű, hogy minden nap eszünk ilyen ételeket, ezért szervezetünk GABA-hiányban szenvedhet. A GABA kis mennyiségben csíráztatott rizsben, paradicsomban, szójában és teában is megtalálható. Vannak, akik a GABA-t étrend-kiegészítők formájában szedik.

A GABA különböző formákban kapható a kereskedelemben, mint fontos, nem fehérje aminosav. Az SFD áruház kínálatában gamma-aminovajsav is található, hivatalos forgalmazóként pedig biztos lehet benne, hogy kínálatát igénybe véve nem vesz be nem vizsgált, egészségre káros vegyi anyagokat tartalmazó készítményeket.

Milyen betegségek esetén segít a GABA?

Tekintettel arra, hogy a gamma-aminovajsavat általában kis mennyiségben fogyasztják, egyre többen pótolják. Egyre több jó minőségű, GABA-t tartalmazó termék érhető el a piacon. Az emberek az elalvással és alvászavarokkal, depressziós hangulattal, depresszióval, ADHD-vel, szorongással, pánikrohamokkal, nem epilepsziás görcsrohamokkal és Parkinson-kórral kapcsolatos problémák miatt választják ezt az aminosavat tartalmazó kiegészítőket.

Hogyan hat a GABA szervezetünkre?

A GABA feladata, hogy lassítsa az agy munkáját, ezáltal enyhíthetjük a stresszt és a szorongást, illetve támaszként használhatjuk a depresszió kezelésében is. Ha gondunk van az elalvással, az esti megnyugvással vagy ingerlékenyek vagyunk, érdemes megfontolni a GABA szedését, mert így könnyebben elalszunk, javít az alvás minőségén, vagyis eleget alszunk, ill. legyen energiája a nap folyamán cselekvésre. A GABA megakadályozza az agykárosodást is, így jobb egészségnek örvendhetünk. Elmondható, hogy a gamma-amino-vajsav javítja életminőségünket.

Milyen egyéb előnyökkel jár a gamma-aminovajsav-pótlás?

Először is, ha a GABA mennyisége nagyobb lesz szervezetünkben, akkor antioxidáns, görcsoldó és antimikrobiális tulajdonságokat kapunk. A GABA segít olyan betegségek kezelésében, mint a túl magas vérnyomás, a cukorbetegség és az álmatlanság.

A GABA azonban nem az egyetlen étrend-kiegészítő, amely rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal. Érdemes egy pillantást vetni más olyan tápanyagokra is, amelyek maximalizálhatják a gamma-aminovajsav egészségvédő tulajdonságait. Az SFD áruház nagy számban kínál különféle tápanyagokat és étrend-kiegészítőket, amelyekben mindenki megtalálja az egészségi állapotának legmegfelelőbb terméket.

Hogyan kell használni a GABA termékeket?

A Gaba kapszula, por és tabletta formájában kapható a kereskedelemben. Nincs konkrét maximális adag az adagoláshoz. Ezért mindig a legjobb, ha betartja a mellékelt betegtájékoztatót, vagy kérjen tanácsot orvosától.