Utolsó poszt

A D3-vitamin használata ősszel és télen – miért olyan fontos? A kollagén fogyasztása hatékony módja ennek a fehérjének a kiegészítésének?

A sportban gyakran hallani étrend-kiegészítők vagy tápanyagok használatáról. Gyakran az is sok aggodalomra ad okot, hogy az étrend-kiegészítők és tápanyagok fogalma nem illegális és illegális segédeszközök, közismert nevén szteroidok. Nos, ha valódi kiegészítőkkel van dolgunk, akkor természetesen nem a szteroidokról van szó.

A valódi étrend-kiegészítők legálisak, és sportolók általi általános használatra engedélyezettek. És ha megfelelően használják őket, akkor több hasznot hoznak, mint kárt, ami nem mondható el például a szteroidokról. A táplálékkiegészítők olyan előkészített és elkészített anyagok, tápanyagok, amelyek általában az élelmiszerekben találhatók.

Elsősorban arra szolgálnak, hogy egy adott összetevőből további mennyiségeket biztosítsanak, és pontosan meghatározott mennyiségben, ugyanakkor mérhetően, számszerűsíthetően elfogyasszák, hogy kiderüljön, kell-e az étrendet kiegészítőleg támogatni, támogatni, rendben van-e már és nem igényel további tápanyagok bevitelét.

Miből állnak a kiegészítők?

A sportban használt étrend-kiegészítők, vagy más néven tápanyagok nagyon konkrétan átgondolt, kifejlesztett és elkészített anyagok, bár mesterségesek, de természetes alapon. Először is tudnod kell, hogy az étrend-kiegészítők egy nagyon általános elnevezés, és sokféle elem illik bele. Először is léteznek több és egy összetevőből álló tápanyagok, és természetesen ezek az összetevők eltérőek. Általában azonban együtt is leírhatók.

Nos, a tápanyagok összetevői mindig olyan tápanyagok, amelyek általában rendelkezésre állnak és jelen vannak az élelmiszerekben. Azzal a különbséggel, hogy az élelmiszerekben szennyezettségben, más anyagokkal kombinálva vannak jelen, és nem mindig lehet egyértelműen meghatározni, hogy mekkora mennyiséget fogyasztunk, vagy ez elegendő. Ezért érdemes mesterséges anyagokkal támogatni az étrendet, mert ezek tisztán megszámlálható anyagok, még ha másokkal kombinálva is, nagyon világosan meghatározott és kiszámított módon, ami egyszerűen egy étrendi terv eredménye.

Kiegészítők a sportban

Az étrend-kiegészítők használatára a sportban szinte mindig szükség van, ha azt rendszeresen és hosszú ideig tartó, szisztematikusan végezzük. Először is, az étrend-kiegészítők nagyon fontosak a test fizikai aktivitásban való támogatása során. Használatuk nélkül gyakorlatilag lehetetlen további eredményeket elérni és saját életrekordokat megdönteni.

Először is azért, mert még a kiegyensúlyozott étrend sem képes pótolni a ma már fokozott aktivitásra koncentráló szervezet minden hiányosságát és minden szükségletét, ezért nagyobb az energiaanyag-, és esetenként a szervezet tartalékai is. építőanyagok. Ezért ezeket a készleteket olyan egyszerű termékekkel kell pótolni, amelyek közvetlenül a szervezetben való felszívódásra szolgálnak.

Ellenkező esetben az energia- és tápanyag-gazdaságban elég komoly zavarok léphetnek fel. Ez pedig teljes sportkudarccal jár. Nyilvánvaló tehát, hogy a sport gyakorlása, még ha nem is feltétlenül szakmailag, de önmaga felé felelősségteljesen, megköveteli a különféle, az igényekhez igazodó étrend-kiegészítők ésszerű és felelősségteljes használatát.