Utolsó poszt

A kollagén fogyasztása hatékony módja ennek a fehérjének a kiegészítésének? Miért olyan fontosak szervezetünk számára az omega-3 zsírsavak?

A sportolóknak nagyon vigyázniuk kell egészségükre és testükre, hogy minimalizálják a sérülések és a testrészek sérülésének kockázatát. ezt sokféleképpen megtehetik, de fontos a megfelelő étrend, amely minden szükséges tápanyagot biztosít. Szükséges feltétel lehet a napi étrend kiegészítése sporttáplálkozással.

Ezeket a tápanyagokat fehérjékre, szénhidrátokra és vegyes tápanyagokra osztják. Olyan készítményt kell választani, amely teljes mértékben megfelel a sportoló elvárásainak. A testépítők minden bizonnyal olyan fehérje-kiegészítőket választanak, amelyek elsősorban az izomregenerációt támogatják, értékes izomtömeg felépítését teszik lehetővé, és lelassítják a katabolikus folyamatokat.

A szénhidrát-kiegészítőket az állóképességi sportolóknak ajánljuk. Érdemes komplex cukrot tartalmazókat választani. A tápanyagok számtalan tápanyagot tartalmaznak – vitaminokat és nátriumot tartalmaznak, ami szintén segít pótolni a vízhiányt. A tápanyagokat a sportboltokban lehet kapni. Érdemes elolvasni az egyes termékek összetételét.

Mik azok az edzés előtti kiegészítők?

Az edzés előtti kiegészítőket egyre gyakrabban választják a sportolók és a fizikailag aktív emberek. Ezek olyan étrend-kiegészítők, amelyek átfogó hatással vannak a sportoló szervezetére. Érdekes módon a táplálkozási szakemberek úgy vélik, hogy az edzésre való felkészülés az, amivel értékes izomtömeget építünk fel. Például a megfelelő mennyiségű fehérje biztosítása lehetővé teszi az izomrostok felépítésének megkezdését, és befolyásolja az edzés utáni katabolikus folyamatok csökkenését.

Az edzés előtti étrend-kiegészítőket okosan kell használni, a gyártó ajánlásainak megfelelően. Mit találhatunk az edzés előtti kiegészítők összetételében? Először is egy egészséges fehérje, amely segít az izomtömeg felépítésében. A szénhidrátok egy másik nélkülözhetetlen összetevő. Kellően nagy adag energiát biztosítanak a szervezetnek. A készítmény ásványi sókat, mikroelemeket és vitaminokat is tartalmaz. Kiegészítésük azért szükséges, mert az otussal együtt eltávolítják őket. Edzés előtti kiegészítőket érdemes sportboltokban vásárolni.

Mit kell tudni az edzés utáni kiegészítőkről?

Az edzés utáni táplálékkiegészítők nagyszerűen kiegészítik egy aktív ember vagy sportoló napi étrendjét. A szénhidrát- és fehérje-kiegészítők mellett a sportolók által leggyakrabban vásárolt és használt termékek közé tartoznak. Mi a működésük? Először is számos alapvető összetevőt tartalmaznak, például fehérjét és szénhidrátot.

A szénhidrátok lehetővé teszik az edzés utáni erő visszanyerését, valamint a regenerációs folyamatok felgyorsítását és javítását. A szénhidrátok és a fehérjék egyaránt részt vesznek a katalízis-gátlás folyamatában, azaz az izomrostok lassú szétesésében. A kiegészítőkben található fehérje tökéletes az új izomrostok építőanyagaként.

Hogyan adagoljuk az edzés utáni kiegészítőket? Fontos, hogy elfogyasztásukra legkésőbb az edzés befejezése után 30 perccel kerüljön sor. Arra is érdemes odafigyelni, hogy milyen fehérjéket tartalmaznak a termékek – keress olyan fehérjéket tartalmazó tápanyagokat, mint például a tejkazein, amelyek nagyon lassan szívódnak fel.