Utolsó poszt

A kollagén fogyasztása hatékony módja ennek a fehérjének a kiegészítésének? Miért olyan fontosak szervezetünk számára az omega-3 zsírsavak?

A tömeges gyakorlat minden terv fontos része, ha álmai alakját próbálja felépíteni. A mozgás mellett azonban először a megfelelő étrenden kell gondolkodnunk, amely minden szükséges alapanyagot ellát szervezetünkkel. Ezután elkezdhetjük a gyakorlatokat is. Hogyan gyakoroljunk tömeget?

Először is menjünk el egy trénerhez, aki mindent felír nekünk. Figyelembe fogja venni, hogy milyen hatásokat szeretnénk elérni, de figyelembe veszi a nemünket, életkorunkat, egészségügyi problémáinkat és a hetente eltölthető időt is. Úgy intézi a gyakorlatokat, hogy ne essünk rutinba. Mindenekelőtt különféle szabadsúllyal végzett gyakorlatokat ír le, például súlyzó emelést vagy súlyzó edzést.

De a teljes edzés ki lesz egészítve különféle gyakorlatokkal, amelyek lehetővé teszik többek között. jobb oxigénnel ellátni az izmok minden részét. Nem szabad megfeledkezni a megfelelő bemelegítésről is, amely nélkül megsérülhet. A tervezett eredmények elérése érdekében érdemes valamilyen naplót vezetni, ami segít a rendszeres testmozgás fenntartásában.

Mellkasi gyakorlatok – néhány ötlet.

A testépítés szerelmesei számára a mellkas nagyon fontos. Erre az izomszerkezetre fordítunk a legtöbb figyelmet az edzések során, és bár helyeseljük ezt a hozzáállást, nem mulasztjuk el hangsúlyozni, hogy emlékezni kell az egyenletes izomnövekedésre és a modellezésre. A legnépszerűbb mellkasi gyakorlatok mindenekelőtt az erősítő gyakorlatok.

Az atlasz itt nélkülözhetetlen elem. Ha azonban nem áll rendelkezésünkre felszerelés, akkor érdemes fekvőtámaszra, állfelhúzásra, súlyzókra menni. Ők hozzák a legnagyobb munkát izmainkhoz. A mellkas gyakorlatait is mindannyian ismerjük a padon, ami lehetővé teszi a mellkas és a karok állapotának fenntartását a számunkra kényelmes helyzetben.

Ennek köszönhetően biztonságos az edzés, figyelembe véve, hogy az alap bemelegítésről mi gondoskodtunk. Ami a mellkast illeti, a hát és a vállak összefüggő egészet alkotnak. A szimmetrikus sziluett az edzésbe fektetett erőfeszítéssel való elégedettség alapja, és erre emlékezned kell!

Nyújtás – a gyakorlat kötelező eleme

Minden edzést megfelelő bemelegítéssel kell kezdeni. Főleg izomfeszítő gyakorlatokat foglal magában. Ezt nevezik nyújtás. Számos gyakorlatot tartalmaz, amelyek nemcsak az izmokat melegítik fel, hanem növelik az ízületek rugalmasságát is.

A nyújtás azonban nem csak a bemelegítés egyik eleme, hanem a gyakorlatok során is használható. Intenzív edzés utáni testmozgás eleme is, aminek köszönhetően másnap nem érzünk intenzív izomfájdalmat. Sokan a mindennapi életükben is alkalmazzák a nyújtást, például a munkahelyükön. Néha üdvös hatással van közérzetünkre.

Elegendő egy pillanatra felállni a számítógép monitorától, és néhány percig nyújtózkodni. Itt minden gyakorlat főleg az egyes izomcsoportok felváltva történő nyújtásából és ellazításából áll. Néha elfárad belőlük, ezért sokan választják őket edzéseik fő részévé. A legtöbb azonban csak szép, de szükséges kiegészítésként kezeli őket.