Utolsó poszt

A D3-vitamin használata ősszel és télen – miért olyan fontos? A kollagén fogyasztása hatékony módja ennek a fehérjének a kiegészítésének?

Már zajlanak az ünnepek, mindjárt indultok a várva-várt vakációra! Strand, tenger, homok, csak arról álmodozik, hogy sütkérez a meleg napsütésben. Jó lenne, ha testalkatát tekintve is jól érezné magát ebben a helyzetben, de mi a helyzet ezzel kapcsolatban komoly fenntartásaikkal? Ebben az esetben van egy érdekes ötletem a tesztelésre – intervallum edzés.

Érdekes módja annak, hogy rövid időn belül elég kielégítő eredményeket érjünk el. Körülbelül 40 másodperces intenzív erőfeszítésből és rövid pihenőkből áll. A teljes képzés körülbelül fél órát vesz igénybe. A kutatások bebizonyították, hogy már több óra elteltével is eredményt ad, és megfelelő diétával kombinálva hatékonyan és gyorsan égeti el a nem kívánt zsírszöveteket, és felpörgeti az anyagcserét.

Azonban ne felejtse el használni a józan észt edzés közben, és igyekezzen ne túlterhelni, különösen, ha kezdő vagy a fittség felé vezető úton. Az egészség a kulcs, nem csak a sportos alkat, soha ne felejtsd el, még az ünnepek alatt sem!

Hogyan kell bemelegíteni edzés előtt

A bemelegítési folyamat sikeres elindításához meg kell találnia a megfelelő helyet. Ha bármilyen okból kínos vagy kínos a nyilvános helyen végzett bemelegítés, akkor érdemes megfontolni, hogy otthon végezze el.

Amikor leküzdjük a megfelelő hely problémáját, a következő lépés az, hogyan fogjuk ezt levezetni. Érdemes érdeklődni a top-down módszer iránt. A legelején felmelegítjük a nyaki részeket, végighaladva a nyaki részeken és a csípőízületen, az alsó végtagokkal befejezve. Ez a bemelegítési mód megfelelően felkészíti szervezetünket a további erőfeszítésekre, és rendszerezi a későbbi edzéseket.

Ezenkívül idővel ezek a gyakorlatok megszokottá válnak, és edzés előtti rutinná válnak. Érdemes mindenkinek saját maga elkészíteni egy megfelelő bemelegítési tervet, mert mi tudjuk a legjobban kiválasztani az igényeinknek megfelelő, személyre szabott gyakorlatokat. Mindannyian más és más, ezért határozottan ez a legjobb módszer.

Fitnesz edzés

Az állóképességi edzés egy módja annak, hogy javítsuk szervezetünk állapotát. Növeli a szív hatékonyságát az oxigénküszöb emelésével, valamint növeli a tüdő kapacitását. Az erőnléti edzés során az edzés üteme és intenzitása emelt sebességen tartja pulzusunkat, ez a gyorsabb, percenkénti 130-140 körüli szívverés hatása.

Meg kell azonban jegyezni, hogy a konkrét értékek nagymértékben függnek az egyes személyek egyéni jellemzőitől, például életkorától, nemétől és képzettségi szintjétől. Ami néhány ember számára meglepetés lehet, minél jobban hozzá van szokva a test az edzéshez, annál nyugodtabban ver a szív. Jól edzett embereknél egy szívverés annyi vért pumpál, mint három olyan embernél, aki életében keveset edzett.

Nagyon fontos az úgynevezett VO2 max is, amely meghatározza, hogy szervezetünk mennyi oxigént képes felvenni. A fizikai erőnlét professzionális mércéje. Megállapítható tehát, hogy a jó kondíció három fontos elem eredménye – az erős szív, a tágas és hatékony tüdő és a nagy erőfeszítésekre felkészült izmok.