Utolsó poszt

A D3-vitamin használata ősszel és télen – miért olyan fontos? A kollagén fogyasztása hatékony módja ennek a fehérjének a kiegészítésének?

A vegánok kétségtelenül összehasonlíthatatlanul kevesebb tápanyag-ellátásnak vannak kitéve, mint például az értékes omega-3 zsírsavak, az esszenciális D-vitamin, a cink, a kalcium, a vas, a híres B12-vitamin vagy éppen a fehérje. Számos tudományos tanulmány egyértelműen azt sugallja, hogy a vegánok csonttörésének kockázata körülbelül 30%. magasabb, mint a hagyományos vagy lakto-ovo-vegetáriánus étrendet folytatóknál.

A hatékony edzés érdekében feltétlenül ne felejtse el a fent említett összetevőket tartalmazó termékeket fogyasztani. A növényi alapú fehérjeforrások közé tartoznak például a hüvelyesek magjai, beleértve a szóját, a borsót és a babot.

A rizsfehérje és a kenderfehérje azonban évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a vegán étrendben. Fontos a rendszeres vérvizsgálatok elvégzése is, amelyek segítségével nyomon követhető a szervezet legfontosabb tápanyagtartalma. Érdemes erre emlékezni, mielőtt megerőltető edzéseket kezdenénk az edzőteremben, amikor vegán étrendet folytatunk.

Mit együnk edzés után?

Kezdő sportolók vagy fogyni vágyók körében él egy mítosz, miszerint edzés után ne étkezzünk, különben minden edzésbe fektetett erőfeszítésünket elveszítjük. Nem is lehetne nagyobb baj!

Az edzés utáni éhség természetes tünete, hogy a szervezet az anyagcserével felgyorsult, az éhség pedig nagyon veszélyes ellenség a fogyás során, mert ekkor gyengül az erős akaratunk és gyorsabban nyúlunk a tiltott édességhez, kiküszöbölve fogyásunk hatásait. eddig. Ezért nem árt észben tartani, hogy a testünk az egyetlen entitás, amelyre ilyen helyzetekben hallgatnunk kell, és ha éhesnek érezzük magunkat, nyúlhatunk valami ennivalóért.

Fontos azonban, hogy egészséges és könnyű nassolnivalóról legyen szó, amivel nem fogunk a végletekig jóllakni. Egy reszelt alma fahéjjal vagy valamilyen kedvenc gyümölccsel és egy pohár vízzel könnyedén csillapítja az éhségünket anélkül, hogy csökkentené a fizikai megterhelést. Ne együnk olyat, ami sok fehérjét tartalmaz.

Intervallum edzés

A társadalom általános tudatában meggyőződéssé vált, hogy a legjobb megoldás például futás közben a minél több kilométer megtétele. Természetesen ez a megoldás is megfelelő. Azonban manapság egyre többet beszélnek az intervallum edzésről. Mi ő?

Nos, ezt a fogalmat a futás alapján a legkönnyebb megmagyarázni. Az intervallumfutás azt jelenti, hogy egy bizonyos távolságot a leggyorsabb ütemben tesz meg, egy ilyen futás körülbelül 30 másodperctől egy percig tartson. Ezután a következő szakasz bejárásra kerül, ami szintén 30 másodperctől egy percig tartson. Ezután annyi ismétlést hajtunk végre a sétafutásból, amennyit csak tudunk.

Az intervallum edzés előnye, hogy jobban kontrolláljuk kimerülő erőnket. Ráadásul a kalóriák gyorsabban égnek el, mint a szokásos edzés során. Ez tehát azoknak is előnyt jelent, akik súlyfelesleggel küzdenek. Az ilyen képzést, bár nehezebb és hatékonyabb, könnyebb elvégezni, legalábbis a legtöbb ember számára.