Utolsó poszt

A kollagén fogyasztása hatékony módja ennek a fehérjének a kiegészítésének? Miért olyan fontosak szervezetünk számára az omega-3 zsírsavak?

Manapság mindannyian elfoglaltak vagyunk, nincs időnk megbetegedni vagy szervezetünket megfelelően regenerálni. Sokan szívesebben nyúlnak gyorsan és kényelmesen egy tablettához, és leplezik a problémát, ahelyett, hogy megpróbálnák azonosítani, ami hosszú távon kontraproduktív lehet.

A fáradtság okainak feltárása

Ha huzamosabb ideig fáradtnak érezzük magunkat, érdemes átgondolni, hogy ennek mi az oka. Ennek számos oka lehet, és nincs értelme azonnal lenyelni a felesleges gyógyszereket vagy gyógyszereket. Természetesen a fáradtság egyik leggyakoribb problémája a szervezet vashiánya, de okozhatja a tápanyagszegény táplálkozás, a túl sok alkoholfogyasztás, a túl rövid vagy rossz minőségű alvás, krónikus betegségek a szervezetben, például rák, kardiológiai problémák, posztovid komplikációk, májbetegség, hiperkortizolémia, mellékvese-elégtelenség vagy hormonális rendellenességek.

A vasszint csökkenése a kábítószert szedőknél, szén-monoxid-mérgezés után vagy túl kevés kalóriatartalmú étrend mellett is észrevehető azoknál, akik szeretnének megszabadulni a felesleges testzsírtól. Amint látja, a fáradtságnak számos oka lehet, ezért először el kell végeznie az alapvető vérvizsgálatokat, és ellenőriznie kell az eredményeket. Fontos, hogy rossz közérzet esetén forduljunk orvoshoz, és ne olvassunk ellenőrizetlen információkat az internetes fórumokon.

Ugyanez vonatkozik más fontos tápanyagokra is, amelyeket ellenőrizni kell a szervezetben. Hiányosságok esetén érdemes megfelelő pótlást kezdeni. Az SFD áruházban különféle étrend-kiegészítőket és tápanyagokat találhat, amelyek segítségével leküzdheti a különböző típusú tápanyaghiányokat és visszaállíthatja azok mennyiségét a szervezetben a megfelelő szintre.

Miért vagyunk fáradtak?

Tudományos kutatások szerint a fáradtság a leggyakoribb állapot az alapellátásban dolgozó betegek körében. Sajnos a fáradtság okát általában nem lehet konkrétan megjelölni, azonban gyakran depresszió, stressz, szomatikus betegségek, krónikus betegségek vagy krónikus fáradtság szindróma okozza. Érdemes megjegyezni, hogy depresszióban, szomatikus betegségben vagy krónikus betegségben szenvedőknél a vas pótlása nem vezet semmit, sőt annak feleslege is veszélyes lehet az egészségre.

Hogyan lehet pótolni a vashiányt?

Ha pótolni szeretnénk a vashiányt, akkor mindenekelőtt érdemes megfelelő tápanyagokkal gazdagítani étrendünket. Az élelmiszerekben található vas hem és nem hem vas formájában is elérhető. A hem vas kb 20%-ban, a nem hem vas csak kb 5%-ban szívódik fel. A hem vas megtalálható állati termékekben, például véres húskészítményekben, belsőségekben, húsban és halban.

Másrészt a nem-hem vas megtalálható a hüvelyesekben, zöld zöldségekben, szárított gyümölcsökben, céklában, teljes kiőrlésű gabonában, tojásban, magvakban, kakaóban és magvakban. Ha magas vashiányban szenvedünk, érdemes megfontolni a speciális vaskészítmények szedését. A piacon kapható vas tabletta, kapszula, vízben oldható por, pezsgőtabletta, folyadék és cseppek formájában.

A vas esetében, más étrend-kiegészítőkhöz hasonlóan, mindig a hivatalos forgalmazásból kell beszerezni. Csak az ilyen típusú termékeket tesztelik megfelelően és összetételüket igazolják, így biztos lehet benne, hogy nem lesz egészségre káros anyag. Az SFD áruházban megtalálhatóak a megfelelő vasban gazdag termékek különböző változatokban, így ez a megfelelő hely a táplálékkiegészítő adagjának a saját helyzetéhez igazítására.