Utolsó poszt

A kollagén fogyasztása hatékony módja ennek a fehérjének a kiegészítésének? Miért olyan fontosak szervezetünk számára az omega-3 zsírsavak?

Amikor elkezdünk rendszeresen edzeni, gyakran célul tűzzük ki magunknak a tömegnövelést. Az első alkalommal edzőteremben kirándulók általában ezt teszik. Mely tömeggyakorlatok a legjobbak? A látszattal ellentétben a válasz erre a kérdésre nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.

Főleg a kezdők nem sokat értenek az edzéstervekhez és ahhoz, hogy milyen étrendet érdemes használni tömeges edzéshez. Rengeteg egymásnak ellentmondó információ található az interneten, és aki még nem ismeri az edzést, diétát, az nem mindig tud a sok figyelemre méltó és hasznos információ közül válogatni.

A tömeges edzés legjobb fajtája a súlyzós edzés. Lehetővé teszik az izomtömeg hatékony és gyors építését. A regenerációról sem szabad megfeledkezni. Az egyes edzések között mindig legyen szünet. Nem lehet túlfeszíteni az izmokat – az ilyen edzések hatástalanok és nem hoznak jó eredményeket.

Osztott edzés az izomtömegért

A split edzés egy népszerű, de egyben nagyon megterhelő erőgyakorlat, amelyben a testet részekre osztjuk, és mindegyiket külön-külön, heti egy alkalommal gyakoroljuk. Az osztott edzés részeként végzett gyakorlatok inkább az erősítő edzésben jártas embereket célozzák meg, ezt bizonyítja az is, hogy a professzionális testépítők osztott edzést alkalmaznak.

Aki az edzőteremben kezdi a kalandot, annak először az egész teste hatékonyságát kell növelnie, megerősítenie és az izmokat erős erőfeszítéshez szoktatnia. Emellett szükséges a jelentős terhelésű gyakorlatok technikai elsajátítása, amivel elkerülhető a sérülések, túlterhelések.

Az osztott edzések gyakoriságát és intenzitását egyéni igények függvényében tervezzük: ha izomtömeget szeretnénk növelni, heti 3-4 alkalommal edzünk. Egy edzés során 1-2 izomcsoportot tornázunk meg. Az izomtömeg osztott edzése többek között. különböző gyakorlatok súlyzóval (lapos fekvenyomás, ferde fekvenyomás, guggolás, holthúzás), fekvőtámasz, felhúzás, felülés.

A mellkas különös figyelmet igényel

A mellkas sok ember számára, különösen a férfiak számára az egyik leglényegesebb testrész, amelyre a legtöbb figyelmet szeretnének fordítani, így először ők, majd a test többi része fejlődik. Mely gyakorlatok a legjobbak ahhoz, hogy a mellkas megerősödjön, és sokkal jobban nézzen ki, mint az edzés megkezdése előtt?

Több lehetőség is van, sőt még több is, ami garantálja szervezetünknek, hogy pontosan úgy fejlődjön, ahogyan szüksége van rá, és gyorsan észrevesszük az első eredményeket. Mindenekelőtt a fekvőtámaszokra, húzásokra, vagy a közkedvelt holthúzásra kell koncentrálnunk, ami sokkal jobban segíti a többi izom fejlesztését, de a legintenzívebben dolgozó karokra és mellkasra is fókuszál.

Ezeknek a gyakorlatoknak sokféle változata létezik, így egy gyakorlatra váltogathatjuk a különböző lehetőségek sorozatát, aminek köszönhetően változatos lesz az edzés és nem fogunk unatkozni a gyakorlatok végzése közben. A mellkas edzés minden bizonnyal meghozza a kívánt eredményt.