Utolsó poszt

A D3-vitamin használata ősszel és télen – miért olyan fontos? A kollagén fogyasztása hatékony módja ennek a fehérjének a kiegészítésének?

A jó edzés az alapja annak, hogy élvezni tudjuk a hatásokat. A megfelelő gyakorlatok kiválasztása lehetővé teszi, hogy fokozatosan megközelítse a célját.

Tömegedzés – Az izomtömeg nem csak a megfelelő étrendet követeli meg, hanem bizonyos gyakorlatok elvégzését is. Nekik köszönhetően az aminosavak állítólag új izomsejteket építenek fel, és idővel észre kell vennünk a súlygyarapodást. Ez azonban nem csak arról szól, hogy több aminosavat és szénhidrátot fogyasszunk. Megfelelő edzés nélkül nem válnak izomszövetté. A hatékony edzés elindításához érdemes gyakorlati példákat keresni a neten, vagy szakember segítségét választani.

Karcsúsítás és faragás – Teljesen másképp néz ki egy edzés, amelynek célja az izmok faragása vagy a felesleges zsírégetés. Ez utóbbi esetben többek között a kardió gyakorlatok is javasoltak. A megfelelő személy, akivel edzéstervet állíthat össze, egy személyi edző. Képességeinknek és egészségi állapotunknak megfelelően választja meg az edzés intenzitását.

Tökéletes edzés

Ahhoz, hogy úgy hagyjuk el az edzőtermet, hogy tudtuk, hogy gondoskodtunk edzéseink minőségéről, érdemes rá megfelelően felkészülni.

Értékes összetevők – Az izomszövetet építő személynek más összetevőkre van szüksége, mint arra, amelyik felesleges zsírt éget. Az első esetben az izomépítő fehérjék szintézisét támogató készítményekre koncentrálunk, a másodikban pedig a zsírégetést gyorsító termékekre. Minden alkalommal érdemes ügyelni a katabolizmus vagy az izomleépülés gátlására.

Eddzen tovább – A fáradtság mindenkit elkaphat, aki nem gondoskodik a szervezet megfelelő szénhidrát- és ásványianyag-ellátásáról. A szénhidrátok a legjobb energiaforrások, ami szintén glikogénként raktározódik. Érdemes szénhidrát készítményekhez nyúlni, és a gyártó utasításai szerint használni. Az anyagcserét szabályozó szénhidrátok és ásványi anyagok gyors adagja izotóniás italok. Edzés közbeni fogyasztásuk javítja a szervezet hatékonyságát, és sokkal később jelentkezik a fáradtság, mint gondoltuk.

Miért van szükségem edzőre?

Ha az edzőteremmel kezdjük a kalandunkat, és még nincsenek ismereteink a mozgásról, diétáról vagy étrend-kiegészítésről, akkor érdemes olyan edzőtermet keresni, ahol személyi edző dolgozik. Szolgáltatásai esetleg pluszban fizetősek, de a képzés eredményessége érdekében érdemes ezeket igénybe venni.

Edzői tanácsok – A személyi edző képes arra, hogy a céljainknak, egészségünknek és életkorunknak megfelelő edzéstervet készítsen. Azok, akik tömeget építenek, másképp edzenek, mint azok, akik fogyni szeretnének. Az edző ügyesen választja ki azokat a gyakorlatokat, amelyek lehetővé teszik a megfelelő izomcsoport edzését. Ennek köszönhetően egy idő után láthatjuk a kívánt eredményeket.

Melyik kiegészítést válasszam? Minden személyi edző rendelkezik ismeretekkel a kiegészítésről. Ha be akarjuk vezetni étrendünkbe, konzultáljunk olyannal, aki ismeri az egyes készítmények hatásait. Ennek köszönhetően nem fogunk olyan terméket vásárolni, amelynek működése kudarcot vall. A tréner mesél majd az étrendről is, amely a megfelelő edzés alapja, és felgyorsíthatja a kemény munka hatásainak megjelenését.